Uyarı Eksikliği

Posted 17:26 by . in Etiketler: , , , ,
Sevgi ve uyarı eksikliğinden kaynaklanan, akıcı kadın sendromu ya da uyarı eksikliği sendromu olarak nitelendirilen durumun çocuklarda öğrenme ve konuşma bozukluğu ile ortaya çıkan otistik bir tabloya neden olduğu ifade edildi...

Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, çalışan annelerin çocuklarına fazla zaman ayıramaması yüzünden uyarı eksikliği sendromu un son zamanlarda sıkça görüldüğünü belirterek, bu sendromun aileler tarafından ancak bebekleri 18-24 aylık olunca fark edildiğini söyledi.


Klip ve reklam izliyor. Halbuki reklam ve klipler çocukları olumsuz etkiliyor. Annelerin bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. Eğer çocuk bakıcıyı sevmiş ve anne geldiğinde de ona gitmek istemiyorsa iyi, ama anne gelir gelmez sanki kurtulurmuş gibi annesine gitmek isterse bu kötü bir işarettir.

Anne evine bazen haber vermeden gelmelidir. Böyle bir durumda çocuk televizyonun karşısında reklam- klip seyrediyorsa bu da kötü işarettir. Eve doktor geldiğinde anne çocukla ilgileniyor, bakıcı ilgi göstermiyor, seyrediyorsa bu da kötü bir puandır.

0 comment(s) to... “Uyarı Eksikliği”

0 yorum:

Yorum Gönder