Çarpışık Dişler ve Tedavisi

Posted 04:14 by . in Etiketler: , , , ,
Ağız ve diş sağlığı konusunda gelişen teknikler sayesinde çapraşık dişlerin tedavisinin artık çok kolay olduğunu belirten uzmanlar, Incognito ortodonti tedavisi sayesinde çapraşık dişlerin estetik açıdan da sorun çıkarmayacak şekilde tedavi edildiğini söylüyor.

Özellikle çocukluk döneminde başlayan ve geç kalınmış diş bozukluklarında uygulanan ortodonti tedavileri ile diş kusurları sorun olmaktan çıkıyor.

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, özellikle estetik açıdan yetişkin ve genç hastalarda uygulanan Incognito ortodonti tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Incognito Lingual Tedavi

Yetişkinlerde ve gençlerde çapraşık dişlerin ortodonti tedavi sürecinde kullanılan incognito, dünyada en yaygın şekilde kullanılan lingual tedavi sistemidir. Dişlerimizin arka yüzeylerinin fizyolojik yapısından kaynaklanan girinti çıkıntılardan dolayı hem klinikte indirekt uygulamayı hem de laboratuvar aşamalarını gerektirir. Özellikle estetik görünüm açısından kaygı taşıyan tüm hastalarda kullanılabilir. Bu sistem braketlerin dişlerin ön yüzeyi yerine, arka yüzeyine yapıştırılması suretiyle onların tamamen görünmez olmasını sağlayan bir tekniktir.

Diş yüzeyinde görünmez olması sebebi ile temizlenmesi kolay olan bu aparat, hastanın daha rahat kullanmasına yönelik tasarlanmıştır. Estetik kaygı oluşturmadığı için hastalar için uygundur. Kullanılan teller ve braketler her hastaya ayrı hazırlandığı için bilgisayarlı dizayn teknikleri ile üretilirler.

0 comment(s) to... “Çarpışık Dişler ve Tedavisi”

0 yorum:

Yorum Gönder