Pişik

Posted 05:04 by . in Etiketler: , , , ,
Pişik genellikle altbezinin bebeğinizin tenine temas ettiği noktada hafif kabartılı bir kızarıklık biçiminde ortaya çıkar.Bu kızarıklık git gide daha da kotuleserek kabarcıklar haline gelmesi yada deri atımı seklinde gerceklesebilir. nedeni genel olarak derinin tahriş olmasıdır. Bu tahrişin nedeni altbezinin küçük gelmesi, çok sıkı bağlanmış olması ya da gerekli sıklıkta değiştirilmemesidir.ynı zamanda kullanıp atılan tipte hazır altbezlerinin bazıları veya bebeğinizin altını temizlemek için kullandığınız hazır "ıslak bez"ler de tahrişe neden olabilir. Altbezinin üzerine bebeğe giydirilen sentetik esaslı giyecekler altbezinin temas ettiği alanda ısı ve nemin yükselmesine neden olur.işiği önlemenin ve tedavi etmenin temel kuralı altbezinin kapladığı alanın temiz, kuru ve serin tutulmasıdır. Bu amaçla bebeğin altbezi sıklıkla değiştirilmeli ve olabildiğince altı açık tutulmaya özen gösterilmelidir. Böylece bebeğin teni hava aldıkça kuruyacaktır.Eğer sonuç alamazsanız doktorunuzla konuşun. Doktorunuz size kısa bir süre için kortizonlu bir preparat önerebilir
Pişiği tedavi yontemleri ve pişikten uzak tutmak icin sunları uygulaya bilirsiniz
Bebeğinizin altbezini saat başı kontrol edin ve ıslandığı zaman hemen değiştirin.
Altbezi değişiminde bebeğinizin altını dikkatle temizlemelisiniz.
Bebeğinize yeni altbezi bağlamadan önce altının iyice kuruduğundan emin olmalısınız.
Bebeğinizin cildini nemden korumak için çinko oksit içeren kremler, A ve De vitamini içeren kremler veya vazelin kullanabilirsiniz.
Altbezinin üzerine sentetik malzemeden yapılmış giysiler giydirmeyin
Eğer pişik devam ediyorsa kullandığınız altbezinin tipini, alt temizliğinde kullandığınız "ıslak" mendilleri veya sabunu değiştirmelisiniz.
Eğer kumaş altbezi kullanıyorsanız bu bezleri yıkadıktan sonra kimyasal maddelerden ve mikroplardan arındırmak için en az 15 dakika süreyle kaynatmalısınız.

0 comment(s) to... “Pişik”

0 yorum:

Yorum Gönder