C Vitamini

Posted 11:09 by . in Etiketler: , , , ,
C vitamini yokluğunda histamin düzeyi tahminen %40 artar ve allerjik olayların gelişmesine yol açar. C vitamini suda eriyen ve vücutta depo edilemeyen bir maddedir. Besinlerle alınan C vitamininin vücutta kalış süresi çok kısadır. Bu nedenle çok sık alınması gerekir. Yetersiz dozda ve sıklıkla alındığında faydası olmaz. Çok yüksek dozda alındığında bile bir yan etkisi yoktur. Bu nedenlerle, çoklu vitaminlerde bulunan C vitamini dozu yetersizdir. Maymunlar da kendi C vitaminlerini yapamazlar ama besinlerinde ortalama günlük 2000-5000 mg C Vitamini bulunur. Bu nedenle insanlarda görülen çoğu hastalıklar doğal ortamda yaşayan maymunlarda görülmez. C vitamini, ana karnındaki bebekleri beyin hasarından koruyan folik asidi aktif ürünü olan folinik aside dönüştürür. Beyin yaşlanmasını arttıran homosisteinin beyne zarar vermesini önler.
Günlük ortalama aldığımız C vitamini 100 mg. dır. Bu miktarın en az 600 mg olması gerekir. Son çalışmalar C vitamininin damar sertliğini önlediğini, kalp ve beyin damar tedavilerin C vitamini ağırlıklı olması gerektiği bildirilmiştir. Nagoya Ün. yapılan bir çalışma 6 ay boyunca günde 600 mg C vitamini alan yüksek tansiyonu 67-83 yaş arasındaki insanların, tansiyon değerlerinin 16-18 mm hg azaldığı bildirilmiştir. Bu sonuçlar tansiyon düşürücü ilaçlardan çok daha başarılıdır. Vitamin C yeşil sebze ve çoğu meyvelerde bulunmaktadır. Bunları tüketmemize rağmen yatersiz kalabilirler. Çünkü vücudun C vitamini ihtiyacı artmıştır. Bu ihtiyacı arttıran asıl neden, anormal-doğal olmayan beslenme biçimi ve yaşam koşullarıdır.
Doğal olandan uzaklaştıkça hastalıklar da o ölçüde artıyor. Doğal yaşamlarında bulaşıcı hastalıklar dışında hastalığı olmayan hayvanların insanıoğluna örnek olması gerekir. Aynı hayvanlar doğal ortamdan alınıp insanların yaşam ortamına konulduğunda hasta oluyorlar. C vitamini gibi diğer tüm vitaminler insan için gereklidir


0 comment(s) to... “C Vitamini”

0 yorum:

Yorum Gönder